Is it illegal to transport large quantities of fireworks privately?
Fully illegal, with no exceptions. Fireworks and firecrackers are flammable and explosive hazardous materials subject to a national transportation permit system. Whether for personal use or sale, transporting them without a 'Fireworks and Firecrackers Road Transportation Permit' is strictly prohibited; the larger the quantity transported, the more severe the penalties, and large-scale transport can directly constitute a criminal offense under the legal red line outlined in Article 22 of the Regulations on the Safety Management of Fireworks and Firecrackers: transporting fireworks via road must be approved by public security authorities, which will issue the 'Fireworks and Firecrackers Road Transportation Permit.' Ordinary private cars, vans, and freight vehicles lacking hazardous materials transportation qualifications are strictly prohibited from carrying fireworks. Nanjing Judicial... Express delivery, logistics, and passenger transport vehicles are universally banned from accepting or concealing fireworks. To legally transport large quantities of fireworks, all the following conditions must be met: Apply for a 'Fireworks and Firecrackers Road Transportation Permit' from the public security department at the destination/origin, specifying quantity, route, and time; use dedicated enclosed trucks with hazardous materials transportation qualifications, displaying flammable and explosive warning signs; employ certified hazardous materials escorts, with no passengers allowed in the cargo area; and travel only along permitted routes and during approved times, with designated personnel monitoring stops along the way.